Home
Salsa Inspiration Schoenen

Salsa Dansschoenen Informatie

Dansschoenen

Op sommige leslocaties mag er geen gebruikt gemaakt worden van straatschoeisel (vraag hiernaar bij docent) Het staat leuk als je mooie dansschoenen aan hebt, maar houdt er rekening mee welk soort schoenen het best bij je past en ook lekker zitten! Een goede schoen is belangrijk voor de voeten en belast het minst het lichaam.

Bovenkant schoen: Dans je op schoenen van kunststof let er dan op dat deze slecht ademen, waardoor je voeten warm worden. Je verhoogt hiermee het risico op wondjes, kloofjes en blaren.

Onderkant schoen: Je hebt drie soorten zolen die gebruikt worden voor het dansen: suède, rubber en leer. Elk type zool heeft zo zijn voor- en nadelen en je hebt er verschillende vormen van onderhoud aan.

Suède (opgeruwde leren zolen) zolen: ofwel danszolen, zijn op heel veel vloeren goed te gebruiken. Deze zolen kan je glad of stroef maken d.m.v. een dansschoenen borstel. Door het dansen op verschillende vloeren verzamelt zich een heleboel vuil onderaan de zool. Om een dansvloer stroef of glad te maken wordt vaak parafine gebruikt. Daardoor ontstaat er een gladde waslaag onderaan de zool. Als je deze plak verwijderd, zijn je zolen weer als nieuw! Goed borstelen, niet te hard! Vaak is de schoen zelf eerder op, dan de zool ze zijn ervoor gemaakt om te borstelen.

Rubber zolen: zijn uitstekend voor gladde vloeren. Let op! Dat de zolen wel echt van rubber zijn zonder antislip ribbels en niet van nylon. Als het rubber van de zool niet te dik is, dan blijft je zool flexibel handig als je op de tenen moet dansen. Een nadeel van rubber is dat het strepen achter kan laten op de dansvloer, het beste om dit te verwijderen is met de schoenzool erover heen te vegen.

Leren zolen: zijn erg glad, sommige mensen vinden dit juist heerlijk. Mocht je leren zool te glad worden, dan kan je de zool onderdompelen in water, als de zool dan weer droog is dan is het effect weer verloren. Leren zolen zijn ook stugger, het is minder makkelijk om te voet te buigen en af te rollen.

Algemene informatie: het beste contact met de vloer zijn: rubber en suède. Wil je een nog betere grip op de vloer, laat dan door een goede schoenmaker een hak van rubber onder de schoen zetten.

Tips: op een stroeve vloer met stroeve schoenen, niet hoog op de tenen gaan staan om lichter te worden. Als je licht danst, dan heb je minder controle over je eigen beweging en bestaat de kans dat je b.v. je knie, enkel of heup verdraait. Je kunt beter zwaar dansen en je voet hard in de grond duwen, je been blijft dan goed op spanning en als je dan onverwacht geremd wordt sta je ook daadwerkelijk stil. Op een harde verende of zachte vloer is het raadzaam om met een iets dikkere zool van rubber te dansen, rubber vangt een deel van de vering op. Op deze manier krijg je geen last van de knieën of bal van je voet.

Salsa Inspiration wenst iedereen veel dansplezier toe!

Verkoop adressen dansschoenen

Danswinkel Amsterdam

Bilderdijkstraat 128 Tel: 020-7372586